11/06/2021

Francesc Mitjans en Palma. Hotels, clubs de tennis i altres espais per al temps lliure

Ruta, Festival Open House Palma, 6 de novembre de 2021. 

Els dies 6 i 7 de novembre es celebra a Palma la primera edició del  Festival Open House Palma que té com objectiu apropar l'arquitectura als no professionals. Amb aquesta finalitat, s'obren al públic edificis que representen un ampli ventall de tipologies i cronologies, s'organitzen rutes guiades i s'imparteixen conferències sobre diferents aspectos de la construcció i l'urbanisme.

Dins les activitats del festival, he realitzat la ruta Francesc Mitjans a Palma. Hotels,clubs de tennis i altres espais per al temps lliure que pretén descobrir als assistents les obres de l'arquitecte al barri palmesà de Son Armadans, analitzar la seva integració dins la zona i reflexionar sobre el plantejament dels projectes arquitectònics vinculats al lleure.

L'arquitecte català fou una de les figures  destacades de la modernitat de mitjans del segle XX. Malgrat que la major part de la seva obra es desenvolupà a Catalunya, al 1956 projectà l'hotel Araxa a Palma. A la seva primera obra a Mallorca li seguiran d'altres com el Club de Tenis Mallorca (1960) i els apartaments Araxa (1969), que hem visitat durant la ruta.

Façana de l'hotel Araxa a Palma

+info: notícia a IB3 Televisió

+info: “Un modelo turístico alternativo el hotel Araxa de Francesc Mitjans en Palma de Mallorca”