11/08/2020

Micropaisatges turístics. Emilio Chinarro a Mallorca: El Loro Verde

Participació en congrés, Touriscape2. Transversal Tourism and Landscape, Universitat Politècnica de Catalunya. Del 5 al 6 de novembre de 2020

Enguany s'ha celebrat la segona edició del congrés Touriscape, com a continuació de l'inaugural Touriscape1 del 2018 a Torremolinos. Degut a la pandèmia del covid-19, l'edició actual s'ha realitzat online. 

Les recerques presentades han estat una mostra dels treballs entorn el fenòmen turístic a geografies molt diverses -Península Ibèrica, Itàlia, Japó o Brasil, entre altres-, molt necessaris per comprendre el fet turístic, valorar la tasca dels arquitectes davant les noves tipologies i fomentar una reflexió crítica que impulsi la gestió territorial i urbanística dels espais de l'oci.

En el meu cas, he presentat la meva recerca sobre El Loro Verde, un petit edifici projectat el 1960 a Palmanova (Mallorca) per Emilio Chinarro i desaparegut degut a la pressió urbanística. La comunicació pretén recuperar la memòria de la construcció i de l'arquitecte, que combina modernitat i tradició, així com reflexionar entorn el procés fagocitador dels espais turístics sobre les seves pròpies creacions.

El text complet es pot llegir a les Actes del congrés.