9/05/2022

La presència del popular mediterrani a les revistes d'arquitectura

Participació en congrés, EAM 8. Globalising the Avantgarde, Lisboa. De l'1 al 3 de setembre de 2022.

L'European Network for Avant-Garde and Modernism Studies ha celebrat el seu octau congrés internacional. Aquesta vegada, el tema triat ha estat Globalitzant l'Avantguarda i ha permès debatre sobre l'expansió de la Modernitat dins totes les branques de les Arts, des de la literatura fins a l'arquitectura, passant per la fotografia o la dansa, entre altres.
 
 
He pogut participar a la sessió The Avant-Garde and the Vernacular. Interrelations in Architecture. Junt amb investigadors de la Innsbruck Universität, la Hochschule Mainz i la Technische Universität Braunschweig hem analitzat la relació entre l'arquitectura popular i el desenvolupament del Moviment Modern. 
 
En el meu cas, he presentat la comunicació The Presence of the Vernacular Mediterranean in Architectural Journals. Tradition and Avant-garde in A.C., Arquitectura and Cortijos y rascacielos. A partir del buidatge de les revistes espanyoles A.C. Documentos de Actividad Contemporánea, Arquitectura i Cortijos y rascacielos, examino el paper de l'arquitectura popular mediterrània en el discurs arquitectònic de la dècada de 1930 a Espanya.