1/14/2019

Invasions i recursos en el desenvolupisme turístic. Els Centres d'Interès Turístic Nacional i la seva implantación a Mallorca

Participació en congrés, ¿Invasión o recurso? Paisaje, turismo y sostenibilidad, La Laguna. Del 10 a l'11 de gener de 2019 

L'Observatorio del Paisaje de Canarias, la Universidad de las Palmas de Gran Canaria i la Universidad de La Laguna han organitzat el congrés ¿Invasión o recurso? Paisaje, turismo y sostenibilidad que ha comptat amb ponències de professionals i investigadors de diferents àrees del Mediterrani i l'Atlàntic que han permès crear un fòrum de discussió al voltant de la relació entre el medi natural i el fenomen turístic, tot incidint en la construcció i l'expansió urbanes.
La meva participació va analitzar la casuística dels Centres d'Interès Turístic Nacional a Mallorca, amb un estudi sobre el seu desenvolupament a l'illa des de les primeres iniciatives a mitjans dels anys 60 fins la derogació d'alguns d'ells a partir de les mobilitzacions ciutadanes a les dècades de 1970 i 1980, a més d'establir una comparativa entre Las Gaviotas, al terme municipal de Muro, i Cales de Mallorca, al terme municipal de Manacor.

*Actualització 05/2019
El resultat d'aquests dos dies de treball es publicarà al llibre Paisaje, turismo y sostenibilidad, ¿invasión o recurso?