10/21/2014

Inauguració del web Bartomeu Darder i Pericàs

Col·laboració en la catalogació del fons fotogràfic i documental del geòleg Bartomeu Darder i Pericàs. Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, 2012-2014.

Bartomeu Darder i Pericàs fou un geòleg mallorquí que mostrà un gran interès per un ventall ample de qüestions. Tot això es reflecteix al seu fons documental i fotogràfic que ara es fa accessible al públic.

Gelatina de plata. Fons Darder. DGURT

Junt amb Xisco Bonnín, s’ha realitzat la catalogació de tot el fons fotogràfic i una part del fons documental. Un cop finalitzada, el material s’ha penjat al web: http://llegatdarder.balearsfaciencia.org/ des del qual també es pot consultar la trajectòria vital de Darder.

Amb motiu del Congrés Arxius i Indústries Culturals celebrat a Girona entre els diez 13 i 15 d’octubre, vam presentar el projecte amb la comunicación “Accessibilitat i difusió web per al fons fotogràfic i documental del geòleg Bartomeu Darder i Pericàs (Palma, 1894 – Tarragona, 1944)” que està disponible al web del congrés: http://www.girona.cat/web/ica2014/ponents/textos/id38.pdf .